Oud-Turnhout, Belgie

Tijkstraat 54

Het is nu exact 10 jaar geleden dat we onze verhuisdozen bovenhaalden om te gaan wonen in ons droomhuis. We blikken terug op een aangename bouwervaring. Onze samenwerking met architect Bart Coenen verliep zeer vlot. Zelf ben ik binnenhuisarchitecte en was ik reeds vertrouwd met zijn werk. Mijn man Mike is beeld en geluid specialist en deze unieke combinatie was het ontstaan  van onze prachtige woondoos met lichtgaten, een speels bouwwerk vol ruimte en licht.

Zoals je in de bijlage kan zien heeft onze woning in verschillende bouwmagazines gestaan omwille van de hoge graad van afwerking, de uitrusting van geavanceerde technieken en de perfecte harmonie met de inrichting.

Heel de woning is voorzien van maatwerk kasten, alle muziek boxen zijn geïntegreerd in de muren. In het plafond zit een projectiescherm gebouwd dat onze woonkamer omtovert in een heuse thuisbioscoop.

We trachten zoveel mogelijk info te geven om jullie te overtuigen dat ons project dat we van A tot Z hebben bedacht  misschien jullie droomhuis kan worden.

Met pijn in ons hart stellen we de woning te koop omdat we gaan bouwen aan een nieuw project. Privé en werk werden moeilijk te combineren in deze rustige woonstraat. INSTEREO gaat verhuizen naar een zichtbare plaats waar woning, demoruimte en magazijn op één locatie kunnen zijn.
Als groeiend bedrijf is dit de volgende stap naar een succesvolle toekomst.

Ligging

Onze woning ligt in een doodlopende straat waar school, kerk en jeugdbeweging op 5 minuten wandelafstand  liggen. Supermarkt, Viswinkel, Apotheek, Bushalte zijn ook op wandelafstand.
Verder is het een oase van rust.

  • Bouwjaar
    2010
  • Perceeloppervlakte
    800 m2 
  • Bewoonbare oppervlakte
    340 m2 (kelder 170 m2)
  • K-Peil / E-Peil
    36/50

Glazen contact

Het ruimtegevoel en de verbinding tussen de verschillende ruimtes is net het sterk punt van deze woonst. Oorspronkelijk wilden we met een vide werken, maar daardoor zou het warmteverlies te groot zijn. In plaats daarvan ontwierp Bart een glazen loopbrug uit drie dubbel gelaagd glas dat rust op een stalen frame, zodat er contact is tussen de polyvalente ruimte op de eerste verdieping en de keuken en leefruimte op het gelijkvloers. De grote raampartijen en het hoge, overdekte terras verbinden de slaapkamer en de leefruimte dan weer met elkaar. Ruimtes worden bovendien niet gescheiden door muren, maar door kasten. Zo scheidt een kastenwand met ingebouwde

haard  (Kal-Fire) de leefruimte van het bureau aan de straatkant. Ik wou het bureau niet in een aparte ruimte. Als ik aan het werken ben, hoor ik graag het leven in huis. De interieur architect koos in de leefruimte voor een strakke kastenwand uit mdf, die ze grijs liet lakken.

huis1

Badkamerkast

Het kastprincipe trokken we door naar de bovenverdieping. Centraal in het kindergedeelte staat een kastenwand, zodat de kasten in de kinderkamers overbodig zijn. Deze centrale blok dient als opbergruimte, maar herbergt eveneens de badkamer met in loopdouche en wastafel voor de kinderen. Aan de andere kant  van de kastenblok vinden we een derde kamer die gescheiden is voor een derde kinderkamer en een extra bureau waar je ongestoord kunt werken.

Dezelfde witte kasten met rvs opbouw handvaten, flankeren de gang die toegang biedt tot de zone van de ouders. Indirecte verlichting op de kasten maken plafondspots overbodig en zorgen voor een bijzonder effect. Achter de ene kastenwand bevindt zich de ouderlijk badkamer met ligbad. Hier kozen we voor hoge, houtkleurige kastenwand uit laminaat, witte laminaat onderkasten en voor corian, een geweldig materiaal om mee te spelen en vloeiende vormen te creëren.

Het brede inspringraam zorgt voor voldoende licht en privacy in de badkamer, die zich trouwens aan de straatkant bevindt. In de master bedroom ontwaken wij met zicht op de tuin door de top-to-bottom glaspartijen met fijne, aluminium raamprofielen.

Binnen buiten

Het hoge, overdekte terras is duidelijk een belangrijke troef. Door het hoog te maken, heb je niet het gevoel dat je onder een plafond zit en ervaar je op en top het buitengevoel. Toch kunnen we er profiteren van de nodige schaduw en zorgt de overdekking ervoor dat het niet te snel opwarmt in de woning. In de keuken zijn screens aanwezig, omdat de keuken zuidelijk georiënteerd is. De bediening van de screens en ook van alle verlichting gebeurd met het domoticasysteem van BTicino My Home via lichtschakelaar of via een app op je smartphone. Het lage bandraam in de leefruimte draagt ook zijn steentje bij aan de gezelligheid en haalt bovendien het buitengevoel naar binnen. Vanuit de zetel heb je een prachtig zicht op de strakke tuin en het vijverkanaal met koivissen. Het kanaal is 1,20 meter diep en werd parallel aan de westelijke gevel aangelegd. Uit veiligheidsoverwegingen kreeg de vijver een rooster, zodat spelende kinderen niet in de vijver terecht kunnen komen. De reflectie van het water is zeer rustgevend. ‘s Avonds is er aangepaste verlichting waardoor het heerlijk vertoeven is in de leefruimte.

Volledig onderkelderd

Opvallend is dat elke vorm van opbergruimte of tuinhuis ontbreekt. We opteerden ervoor om de volledige woning te onderkelderen. Een kelder is een goede optie als je de tuin niet wilt ontsieren. Uiteraard hangt er aan een kelder een bepaald prijskaartje, net zoals er een prijskaartje hangt aan een mooi tuinhuisje, dat overeenstemt met de stijl van de woning, of een zolder die in deze woning met plat dak ontbreekt. Om in garage de toegang tot de kelder te vergemakkelijken, tekende Bart een trap en een hellend vlak. Zo kunnen we in een wip onze fietsen, skimateriaal en zware motorfietsen opbergen in de kelder. Naast opbergruimte fungeert de kelder als technische ruimte met onder andere het domotica systeem, de omvormer van de zonnepanelen, een doorstroomboiler voor het opwarmen van het sanitair water en balansventilatie met warmterecuperatie. We kozen voor luchtverwarming en zijn daar zeer tevreden over. De lucht warmt onmiddellijk op, en in tegenstelling tot vloerverwarming hoeft de verwarming niet ganse dag aan te staan? Sowieso zetten we de verwarming ‘s avonds meestal af en maken we de houthaard aan. Dat maakt het hier extra gezellig.

Zonnepanelen, verlichting en technieken

Sinds 2011 liggen er 42 zonnepanelen op het plat dak. Deze verstandige investering brengt elk jaar 7 groene stroomcertificaten binnen van € 330. Bovendien brengt dit ons elektriciteitsfactuur drastisch naar beneden. De verlichting is reeds voor 80% omgevormd naar ledverlichting verder zijn de indirecte lichtlijnen geschrankt met T5 spaarlampen uitgevoerd in de warm witte kleurtint. De verlichtingsarmaturen zijn allen van gekende kwaliteitsmerken Kreon, Deltalight en Modular.

De volledige woning is voorzien van een centraal stofzuigsysteem waardoor een mobiele stofzuiger overbodig is.

Keuken

De keuken moest een echte leefruimte zijn.
We wensen geen aparte eetkamer en integreerden deze in de keuken.
De grijze wand van het werkeiland verbergt de spoelbakken.

De opzetkast verbergt de kleine keukentoestellen en zorgt voor extra bergruimte in de keuken.
Aluminium profielen, die mooi weggewerkt zijn, doen het paneel verschuiven. De dampkap van Franke werd eveneens onopvallend ingebouwd? Het inductievuur en ingebouwde friteuse van Siemens zijn mooi geïntegreerd in het slanke werkblad uit composiet.
Een Amerikaanse koelkast is geïntegreerd in de keuken. In de kastenwand zijn combi-stoomoven, combi-micro en hoge drukstoomoven mooi ingebouwd.

Woonkamer

De ingebouwde haard van Kal-Fire zorgt voor veel knusse momenten in de woonkamer. De kastenwand herbergt het speelgoed en de hifiapparatuur. Mike heeft vanuit zijn passie voor muziek en beeld alle inbouwluidsprekers in de ganse woning gekoppeld aan het sonos multiroomsysteem. In het plafond van de woonkamer zit een groot scherm ingebouwd, dat met een druk op de knop de kamer omtovert tot een heuse thuisbioscoop.

In de leefruimte kozen we voor een samengesteld parket. De betonnen trap lieten we bekleden met hetzelfde materiaal.

Slaapkamers en bureaus

De woning is voorzien van 4 slaapkamers en is ideaal voor een gezin van 3 kinderen.   

Omwille van ons zelfstandig beroep is de woning voorzien van twee ruimtes om te werken. Een bureau op de  gelijkvloers subtiel geïntegreerd in de woning waar je afzonderlijk, maar toch betrokken blijft in het leef gebeuren. De andere bureau op de verdieping waar je rustig kan genieten van het prachtig uitzicht met veel licht.
Een leuke werkplaats als home office.

De woning is gebouwd op kavel 7 (+/-  800m² zie inplantingsplan).

Er bestaat de mogelijkheid om kavel 8 ( +/- 800 m² een bouwgrond) apart te kopen of samen met het huis, wat nu een verlengde is van onze tuin. De prijs van de bouwgrond zit niet in de prijs voorzien en is afzonderlijk op vraag te verkrijgen.

Contact:
Bie Bouvé en Mike Van Gorp
Tijkstraat 54
2360 Oud-Turnhout
0475/626571
0476/313175

Vraagprijs woning : € 845 000 (incl. zonnepanelen 8 KW piek + certificaten)

overige foto's